Allmänt om energi

Här hittar du publikationer som ger dig omvärldsbevakning inom energi.

Hållbar energi i nederländerna

Det politiska engagemanget för energiövergången har bromsats upp med de senaste valresultaten som tagit lång tid att lösa, men nu är agendan för förändring fastställd. Detta ger en möjlighet för svenska företag, som kan visa på expertkunskap i att integrera energisystem på lokal och regional nivå, att spela en betydande roll för att Nederländerna ska kunna uppfylla de kritiska målen före 2030.

Rapport: Turning up the heat. Positioning for success and growth in the Dutch heat transition. (pdf) Länk till annan webbplats.

Utgiven: Februari 2022

Kartläggning av den amerikanska energisektorn

I rapporten Mapping the US Energy Sector and relevant ecosystems for Swedish companies kan du läsa en kartläggning av de största möjligheterna inom gröna och hållbara lösningar på USA:s marknad – med fokus på e-mobilitet, hållbara byggnader, förnybar energi och hållbar industri.

Report: Mapping the US Energy Sector and relevant ecosystems for Swedish companies (pdf) Länk till annan webbplats.

Utgiven: Januari 2022

Energimarknadernas årskrönika 2020

Hur har pandemin påverkat energimarknaderna? I Energimyndighetens årskrönika kan du ta del av en heltäckande överblick av energimarknadernas viktigaste händelser under 2020. Vi summerar året för de globala energimarknaderna, biodrivmedel och fasta biobränslen samt för elmarknaden.

Energimyndighetens årskrönika 2020 (pdf) Länk till annan webbplats.

Utgiven: Januari 2022

EEI eMagazine

European Energy Innovations magasin som kommer ut fyra gånger per år; vår, sommar, höst och vinter. Finns som blädderbar pdf att ladda ner.

EEI eMagazine (in English) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energiläget 2020

Energimyndigheten har publicerat Energiläget 2020. Det är en översikt som på några få sidor ger en samlad och lättillgänglig bild av utvecklingen på energiområdet i Sverige.

Energiläget 2020 Länk till annan webbplats.

Utgiven: juni 2020

Spillvärme i Europa

EU-projektet So What utvecklar ett digitalt verktyg för att underlätta samarbeten mellan industrier och energiföretag och presenterar nu två rapporter om hur man kan skapa affärsmodeller och överbrygga hinder för att ta vara på dessa energiflöden.

Rapport: Current barriers to industrial WH/C recovery and exploitation (pdf) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Rapport: Current Contractual Arrangements for WH/C exploitation (pdf) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utgivna: maj 2020

The 2020 Global Energy Talent Index

The fourth annual Global Energy Talent Index (GETI) report is available for download. The report looks at the role of culture on employment trends within the energy industry.

Rapport: The 2020 Global Energy Talent Index pdf (in English) External link.

Utgiven: januari 2020