• Avfall och återvinning
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Minskar matsvinn med AI – ”vi har en övertygelse”

Livsmedelsindustrin står för en stor del av allt matsvinn. Nu tar Greenfood i Helsingborg krafttag för att ingen mat ska slängas.

Under 2022 uppkom 1,2 miljoner ton fast livsmedelsavfall varav livsmedelsindustrin stod för 305 000 ton enligt Naturvårdsverket. På global nivå har FN satt upp hållbarhets mål att till 2030 halvera det globala matsvinnet per person i butik och konsumentledet och att minska matsvinnet längs hela livsmedelskedjan, även förlust efter skörd. Greenfood är en av de aktörer som arbetar med att minska sitt matsvinn och har tagit hjälp av AI-teknik. Idag har de endast 3,6 procent avfall, men målet är att ligga på noll.

Läs nyheten på recyclingnet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.