• Resurser och miljö
  • Sverige

Ny strategi ska göra biogen koldioxid till svensk exportindustri

Infångad biogen koldioxid kan bli en ny växande industrigren för Sverige. Det menar Fossilfritt Sverige som nu presenterat en ny strategi för bio-CCS och bio-CCU, där man bland annat föreslår att det införs intäktsgarantier för elektrobränslen och nationella mål för negativa utsläpp.

Foto: Stockholm Exergi

Och här har Sverige en ”unik möjlighet att ta en ledande roll” i denna utveckling och visa vägarna framåt, enligt den nya strategin som stöttas av 29 företag och organisationer, bland andra Stockholm Exergi, som planerar en bio-CCS-anläggning som ska kunna fånga in 800 000 ton koldioxid per år.

Läs hela nyheten på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.