• Avancerade material
  • Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Vatten och avlopp
  • Sverige

Nya siffror: Kraftigt uppåt för gröna investeringar

Northvolt har ensamt tagit in över 130 miljarder kronor från globala investerare och känner inte igen sig i kritiken om att satsningarna i norr bygger på skattepengar. Intresset för gröna investeringar i Sverige fortsätter att öka. ”Helt plötsligt börjar vi få till den riktiga uppskalningen”, säger investeraren Magnus Agerström till TN.

2023 var ett rekordår för svensk cleantech-industri med investeringar på 4,75 miljarder euro, det vill säga närmare 55 miljarder kronor. Det innebär mer än en tiodubbling sedan 2018 då det investerades knappt 0,3 miljarder euro, eller 3,3 miljarder kronor. Även antalet investeringar förra året, var rekordhögt.

Läs artikeln på Tidningen Näringslivet, tn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.