• Avfall och återvinning
  • Transporter
  • Sverige

Återvunnen plast i bilar: "Vi kan möta framtidens krav"

Bilindustrin är besluten om att använda mer återvunnen plast. I ett forskningsprojekt lett av forskningsinstitutet Rise, har Plasman AB tillhandahållit praktiska lösningar för att bearbeta återvunnen plast med bibehållen kvalitet och finish.

Foto: Volvo Cars

Från 2025 kommer 25 procent av alla plastdelar i Volvo Cars fordon att vara gjorda av återvunnen eller biobaserad plast. Biltillverkarens initiativ är bara ett exempel på hur världens biltillverkare arbetar för att gå över till mer hållbara material.

Läs hela artikeln på recyclingnet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.