• Transporter
  • Sverige

Regeringen: Alla statliga resor ska göras med elbil senast 2030

Den svenska regeringen inför striktare miljökrav för statliga myndighets bilar och resor. Kraven kommer att implementeras stegvis, med målet att från 2030 endast använda elbilar för alla bilköp och resor.

Regeringens nya regelverk kommer att implementeras i tre steg. Första steget kommer att träda i kraft den 1 juni 2024, då en miljöbil får släppa ut högst 50 g CO2/km och högst 80% av de gränsvärden för kväveoxider och partiklar som gäller vid typgodkännande. Alternativt kan bilen drivas med fordonsgas.

Läs nyheten på borskollen.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.