• Avfall och återvinning
  • Sverige

Återbruk – så skapas en attraktiv affär

De prylar vi köper står för nästan hälften av de globala utsläppen. För att minska både nyproduktionen och sopbergen måste vi börja återbruka, laga och uppgradera de saker vi redan har. Ett nyligen avslutat projekt har gått på djupet för att ta reda på hur vi kan se till att fler både köper och säljer återbrukade varor.

Hela 45 procent av världens totala utsläpp är kopplade till material och produktion av de olika produkter som vi konsumerar och använder varje dag. För att nå ett hållbart samhälle är en omställning mot cirkularitet nödvändigt – bland annat genom att vi återbrukar de kläder, möbler, elektronik och husgeråd vi konsumerat.

Läs hela artikeln på resource-sip.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.