• Avfall och återvinning
  • Förnybar energi
  • Sverige

Energimyndighetens åtgärdsförslag för avfallsutmaningar

Avfall från solcellsparker och vindkraftverk måste hanteras på ett hållbart sätt. Energimyndigheten föreslår nu åtgärder såsom skärpt producentansvar för solceller och inrättandet av en miljöfond för vindturbinblad.

Under de senaste åren har installationen av solcellspaneler och vindkraftverk ökat betydligt i Sverige, och denna trend förväntas fortsätta. Energimyndigheten har granskat hur uttjänta solceller och vindturbinblad ska kunna hanteras på ett cirkulärt sätt och föreslår flera åtgärder för detta ändamål.

Läs nyheten på solenerginyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.