• Avfall och återvinning
  • Europa

Avfallet blev till guld – ny lovande forskarframgång

Forskare har nu återvunnit den ädla metallen guld från elektroniskt avfall. Deras mycket hållbara och ekonomiska nya metod är baserad på en proteinfibrilsvamp, som härrör från vassle, en biprodukt från livsmedelsindustrin. Nu vill forskarna utveckla tekniken för att göra den redo för marknaden.

Att förvandla basmaterial till guld var ett av de mest ouppnåeliga målen för forna alkemister. Nu har professor Raffaele Mezzenga från institutionen för hälsovetenskap och teknik vid ETH Zürich åstadkommit något i den riktningen.

Läs nyheten på metal-supply.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.