• Resurser och miljö
  • Sverige

Resterna från havremjölken blir till nyttiga livsmedel

Vi dricker alltmer havremjölk, vilket leder till mer fiberrester från tillverkningsprocessen. Två RE:Source-finansierade projekt tittar nu på hur restprodukter från tillverkning av havremjölk kan bli en värdefull råvara – både för folkhälsan och klimatet.

Vårt intresse för växtbaserade drycker och matlagningsprodukter ökar, i Sverige har konsumtionen av inte minst havremjölk ökat rejält de senaste åren. Något som även gett upphov till en ny, växande restström. När havredrycken framställs så genereras pressrester – för varje liter dryck som framställs, blir det 0,1 liter fiberrik massa av växtrester över, så kallad okara.

Läs nyheten på resource-sip.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.