• Transporter
  • Sverige

En statusrapport: Så går omställningen av transportsektorn – på riktigt

Med över 40 olika indikatorer inom Bilen, Bränslet och Beteendet, ger 2030-sekretariatet ett aktuellt svar på hur Sveriges klimatarbete går. Det ger en god grund för att bedöma vilka förutsättningarna är för att nå 2030-målet riksdagen beslutat och 2030-kraven EU ställer på oss.

Kommuner, landsting och regioner kan med indikatorerna bestämma vilka insatser som behöver prioriteras, företag kan nyttja dem för sina klimatredovisningar och politiskt engagerade kan utforma förslag för att driva på delar av omställningen som sackar efter – ingen ska behöva killgissa! Här är ett axplock!

Läs nyheten på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.