• Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Nordamerika

Solenergi omvandlar koldioxid till metanol i banbrytande forskning

Forskare vid USA:s energidepartementets Brookhaven National Laboratory och University of North Carolina Chapel Hill har gjort ett betydande genombrott genom att utveckla en metod för att omvandla koldioxid (CO2) till metanol med hjälp av solenergi.

Studien, som publicerats i Journal of the American Chemical Society, introducerar en innovativ kaskadreaktionsstrategi som liknar den katalysator som finns i naturlig fotosyntes. Genom att använda en återanvändbar organisk reaktant kan forskarna selektivt omvandla CO2 till metanol.

Läs nyheten på solenerginyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.