• Förnybar energi
  • Transporter
  • Nordamerika

De bygger världens största flygplan – vill frakta turbinblad till vindkraftverk

Ett amerikanskt uppstartsbolag vill bygga världens största flygplan för att hjälpa till i den gröna omställningen. Flygplanet ska frakta blad till stora vindkraftsturbiner för att lösa problematiken med den krångliga transporten.

Stora turbinblad som ska monteras på vindkraftverk är i dag krångliga att transportera. De kan vara för långa för att köras runt hörn och för breda och höga för att tas under broar eller trafikljus. Det skriver Wall Street Journal när de rapporterar om uppstartsbolaget Radia.

Läs nyheten på aktuellt nyteknik.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.