• Avfall och återvinning
  • Elnät och energilagring
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Miljögiftiga fiberbankar framtida elbilsbatterier?

Fiberbankar på havets botten kan utgöra ett miljöproblem. Men inget ont som inte för något gott med sig. Ny forskning visar att det miljögiftiga industriavfallet skulle kunna renas och omvandlas till bland annat batterimetaller.

På Mittuniversitet pågår just nu forskning på hur fiberbankar kan saneras för att komma till nytta. Bland annat undersöker man hur dessa skulle kunna omvandlas till batterimetaller – en efterfrågan och kommersiellt gångbar produkt.

Läs hela artikeln på recyclingnet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.