• Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Förnybar energi
  • Transporter
  • Europa
  • Afrika
  • Asien
  • Nordamerika
  • Sydamerika
  • Oceanien

Rekordhöga globala koldioxidutsläpp 2023 trots minskning i Europa och USA

De globala koldioxidutsläppen slog rekordhöga nivåer förra året, då extrema torkor störde vattenkraftsproduktionen i stora ekonomier, vilket ledde till en kraftig ökning av användningen av fossila bränslen, enligt Internationella energiorganet (IEA).

Trots minskningar i Europa och USA uppvägdes dessa av ökningar i Kina och Indien. Energi-relaterade CO2-utsläpp steg med 410 miljoner ton, eller 1,1 procent jämfört med föregående år, och nådde 37,4 miljarder ton 2023, meddelade organisationen baserad i Paris i sin senaste rapport. Användningen av fossila bränslen för att ersätta vattenkraft stod för över 40 procent av ökningen.

Läs hela artikeln på solenerginyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.