• Avfall och återvinning
  • Energieffektivisering
  • Nordamerika

Innovativ teknik från McGill-forskare förbättrar koldioxid­omvandling av pappersavfall

Forskare vid kanadensiska McGill University har tagit fram en banbrytande metod för att effektivisera energianvändningen vid omvandling av koldioxid, med användning av restmaterial från pappers- och massaproduktion.

Den innovativa tekniken, som utvecklats med hjälp av Canadian Light Source vid University of Saskatchewan, minskar inte bara den energi som krävs för att omvandla koldioxid till användbara produkter utan bidrar även till att minska det totala avfallet i miljön.

Läs hela artikeln på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.