• Avfall och återvinning
  • Förnybar energi
  • Europa

Skottland storsatsar på återanvända vindkraftverk

I samarbete med Eurowind Energy har Locogen levererat Skottlands största renoverade vindkraftspark.

De renoverade turbinerna från Northern Renewable har en förväntad livslängd på 25 år eller mer. Användningen av renoverade turbiner minskar koldioxidutsläppen ytterligare från ett redan grönt energiprojekt. Det förväntas att cirka 550 ton CO2 per turbin kommer att sparas genom att undvika utsläpp från tillverkningen av nya turbiner och återvinning av de renoverade turbinerna. Dessa CO2-besparingar beräknas halvera CO2-återbetalningstiden för vindkraftsparken.

Läs hela artikeln på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.