• Transporter
  • Sverige

Camilla Bergman: Cakes konkurs säger (tyvärr) mer om mopeder än om pengar

Igår försattes miljardvärderade elmopederna Cake i konkurs, då en storägare inte ville gå in med mer pengar. Men frågan är om pengar egentligen är det största problemet för mobilitets-bolagen just nu, skriver Impact Loops Camilla Bergman i en krönika.

Foto: Jakob Ihre

"För bara några år sedan trodde många investerare genuint att en elsparkcykel var halva lösningen på klimatkrisen. Pengarna pumpades in i sektorn. Nu anser allt fler att lösningen inte är så enkel. Faktum är att den kanske till och med är kontraproduktiv. Ta en promenad, människa!"

Läs hela krönikan på impactloop.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.