• Elnät och energilagring
  • Sverige

Kamp om effekt i Västsverige

I Västsverige kroknar kraftnätet när samhällsviktig processindustri behöver el. I väntan på Svenska kraftnät stöds stamnätet nerifrån. Medan Vattenfall toppar sina ansökningar uppåt letar Göteborg Energi efter egen kapacitet.

Det som sker i Västra Götaland är minst lika hoppingivande som i Norrland, sa landshövding Sten Tolgfors för ett tag sedan. Hoppet manifesteras av Göteborg Energi och Vattenfall Eldistribution som med sin planerade dubbla 130 kV-ledning kan garantera el till Northvolts och Volvo Cars kommande batterifabrik på Hisingen. Av 500 MW ska hälften gå till batteriproduktionen.

Läs nyheten på second-opinion.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter inom ämnet förnybar energi

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.