• Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Sverige

Skattefria solceller: Genombrott i Tamarinden

Den 27 mars 2024 fick fastighetsägarna i kvarteret Tamarinden i Örebro ett meddelande från Skatterättsnämnden som fastslog att de solcellsanläggningar som planerades att installeras på deras fastigheter skulle betraktas som individuella anläggningar och inte skulle bli föremål för beskattning. Detta besked var avgörande för genomförandet av de innovativa energidelningslösningarna i kvarteret.

Denna utveckling är ett steg närmare målet om lokalproducerad elenergi som kan delas. Det är en framgång för staden och en vinst för hela Sverige när fler områden kan följa denna modell. Dock kan Skatteverket överklaga Skatterättsnämndens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen.

Läs nyheten på solenerginyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.