• Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Säkrare och effektivare pelletstillverkning

Målet med forskningsprojektet Innopels har varit att öka säkerheten och effektiviteten i tillverkningen av bränslepellets. Efter två års arbete har projektet nu avslutats, och de erhållna forskningsresultaten kan potentiellt öppna upp för nya metoder inom produktion, lagring och distribution av pellets.

Sverige producerar årligen cirka 1,7 miljoner ton bränslepellets. Vid lagring av färdiga pellets uppstår ibland problem såsom värmebildning och bildande av brandfarliga gaser. Forskarna inom Innopels har undersökt användningen av olika typer av sågspån och olika torkmetoder för att adressera dessa problem.

Läs nyheten på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter inom ämnet förnybar energi

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.