• Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Resurser och miljö
  • Vatten och avlopp
  • Sverige

Stora utsläpp av mikroplast från färg

Färg är en betydande källa till mikroplast i Sverige. Det visar en ny rapport som IVL Svenska Miljöinstitutet har tagit fram på uppdrag av Naturvårdsverket. Det är den första svenska studien som så specifikt tittar på hur just färg bidrar till mikroplast och vilka sektorer som står för de största utsläppen.

De användningsområden där det råder störst risk för utsläpp av mikroplast från färg är husfärg, båtfärg inklusive påväxthindrande så kallad antifouling-färg, samt ytbehandlingar inom industrin och vid fordonstillverkning.

Läs nyheten på ivl.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.