• Transporter
  • Nordamerika

Elbilar och kylan: En kamp mot naturkrafterna

En amerikansk undersökning utförd nyligen av startupföretaget Recurrent visar att elbilarnas driftssträcka minskar betydligt under kalla väderförhållanden. Genomsnittligt kan kylan tugga bort upp till 30 procent av en elbils effektivitet.

Under vintern 2022–2023 jämförde Recurrent prestandan hos elbilar i idealiska förhållanden med verkliga data insamlade under kallare väder. Resultaten, baserade på tusentals realtidsmätningar från en flotta av 18 olika elbilsmodeller och över 10 000 fordon, visade att bilarnas driftssträcka i genomsnitt endast nådde 70 procent av deras sommarprestanda.

Läs nyheten på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.