• Avancerade material
  • Avfall och återvinning
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Behållare av biokomposit för riskavfall

FrostPharma, Mälarplast och Stora Enso har tagit fram en serie behållare för riskavfall. Att behållarna är tillverkade av biokomposit gör deras koldioxidavtryck betydligt lägre jämfört med en lösning av konventionell plast.

Samma typ av avfallsbehållare används över hela Europa, med harmoniserade säkerhetsstandarder och regler för hantering. Materialet som FrostPharma och Mälarplast valt att använda är en förnybar biokomposit innehållande nordiska träfibrer och biobaserad PP från Stora Enso.

Läs hela artikeln på recyclingnet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.