• Avfall och återvinning
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Cirkulärt system för matleveranser

Allt fler svenskar får sina livsmedel levererade till dörren, ofta i papperskassar som sedan slängs. Skulle det i stället kunna finnas ett system där maten tas emot i en förpackning som sedan skickas tillbaks och kan användas på nytt? RE:Source-projektet Returbar har som mål att utveckla både en förpackning och ett system som gör detta möjligt.

1,4 miljoner ton. Så mycket förpackningar sätts varje år på den svenska marknaden. Många gånger rör det sig om pappersförpackningar som blir till avfall efter en mycket kort period av användning. Andelen återbrukbara förpackningar måste öka, det kräver både klimatet och ett regeringsbeslut som slår fast att de ska göra så med 30 procent fram till år 2030.

Läs artikeln på resource-sip.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.