• Transporter
  • Afrika

Soldriven terrängbil avslutade imponerande provkörning på 1000 kilometer genom Nordafrika

En revolutionerande soldriven terrängbil, känd som Stella Terra, har nyligen avslutat en ansenlig provkörning som sträckte sig över 1 000 kilometer genom Marocko och Sahara. Denna tvåsitsiga bil, skapad av studenter vid Eindhovens tekniska universitet, har bevisat sin förmåga att köra terrängkörning över långa sträckor utan att behöva laddas.

Stella Terra, som drivs av solenergi samlad in av flera solpaneler på dess tak, överträffade förväntningarna under den utmanande resan, som inkluderade varierande terräng och en omfattande testning av dess lätta konstruktion och aerodynamik.

Läs artikeln på solenerginyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.