• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Sverige

Hybrits vätgaslager sänker energikostnaden med 40 procent

Hybrit-projektet möttes av kritiska röster när LKAB, Vattenfall och SSAB presenterade planerna på att bygga en pilotanläggning för tillverkning av fossilfritt stål med hjälp av vätgas. Kritiken riktade in sig på att det krävs stora mängder el för att tillverka vätgas och att det är oansvarigt starta ett så energislukande projekt när utvecklingen av svensk industri riskerar bromsas upp att på grund av energibrist.

Foto: Åsa Bäcklin

Nu har Vattenfall hittat en metod för att sänka kostnaderna för vätgasproduktionen rejält, med upp till 40 procent. Lösningen heter vätgaslager och nu har Hybrits vätgaslager testats kommersiellt mot elmarknaden.

Läs hela artikeln på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.