• Elnät och energilagring
  • Transporter
  • Sverige

Svensk metod kan återvinna nästan hela elbilsbatteriet

Forskare på Chalmers har tagit fram en ny metod för att återvinna elbilsbatteriet med hjälp av oxalsyra. Metoden har potential att bli snabbare, billigare och mer miljövänlig än dagens batteriåtervinning.

Batteriforskningen på Chalmers ingår i ett större projekt kring att ta fram nya metoder för att snabbare och mer effektivt kunna återvinna gamla elbilsbatterier. Bland annat kommer de metaller som är kvar i det urlakade ”kaffepulvret” från experimenten på Chalmers att skickas vidare för att se om de går att bygga nya batterier av utan att behöva separera dem.

Läs hela artikeln på dn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.