• Transporter
  • Sverige

”Flygande båt” lockar kändismiljardärer

Begränsad batterikapacitet och krångliga certifieringsprocesser bromsar utvecklingen för elflyget. Det anser uppstickarbolaget Regent som istället satsar på ”flygande båtar” och lockar hundratals miljoner i investeringar från kändisinvesterare som Mark Cuban och Peter Thiel.

Regents farkoster startar och landar på vatten och kan anlägga vid i princip vilken brygga som helst – men flyger några meter över ytan. På en laddning kan de avverka 290 kilometer i en hastighet av 290 kilometer i timmen, skriver nyhetssajten Techcrunch. Bolaget räknar dock med att räckvidden ökar till cirka 800 kilometer till 2030.

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.