• Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Sverige

Vattenfall vill dubbla satsningar på elnät: ”Allt händer nu”

Statliga Vattenfalls elnätsbolag behöver snudd på fördubbla investeringarna de närmaste åren, enligt en ny plan. Mångmiljardnotan ska till stor del täckas av nya industriella kunder. Men alla kommer att få vara med och betala.

Det handlar om investeringar från norr till söder – bland annat för att kunna leverera el till nya batterifabriker, fossilfria stålverk och industrikluster som expanderar och ställer om. Men elnätet måste också stärkas för att klara av att ladda upp alla nya fossilfria fordon och all annan elektrifiering som just nu pågår.

Läs hela artikeln på nyteknik.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.