• Avfall och återvinning
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Sverige

Här blir dina bananskal till biogas

Just nu kanske dina gamla bananskal får en lastbil att rulla på Autobahn. I Gladö omvandlas nämligen ditt matavfall till biogas. Anläggningen har byggts ut och är nu norra Europas största anläggning för flytande biogas.

Anläggningen har funnits sedan 2015, men efter en investering på 300 miljoner kronor har anläggningen byggts ut. I den nya delen görs gasen flytande och transporteras ut i Europa. En container rymmer 17 ton, vilket räcker till 5 000 mil för en fullastad långtradare.

Läs hela artikeln på mitti.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.