• Resurser och miljö
  • Sverige

Här är energibolagen som satsar på bio-CCS

Allt fler energiföretag satsar på bio-CCS som ett steg för att klara sina klimatmål och på sikt bli en kolsänka. I dagsläget undersöker ett 20-tal energiföretag runt om i landet förutsättningarna för att bygga en CCS-anläggning. På vår bio-CCS-karta har vi prickat in de projekt som nu är på gång.

För att kunna nå Parisavtalets klimatmål kan bio-CCS utgöra en viktig roll. Dessutom har den svenska uppvärmningssektorn som mål att från och med 2045 utgöra en kolsänka, vilket gör att koldioxiden behöver fångas in och lagras.

Läs hela pressmeddelandet på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.