• Avfall och återvinning
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Sverige

”Groten kan på sikt utgöra hälften av vårt bränsle”

Konkurrensen om biobränsle har lett till ett ökat intresse för att använda skogens restprodukter, groten, i högre grad. Ett exempel är Umeå Energi som tecknat ett långsiktigt bränsleavtal med Holmen för att få grot till sin energiproduktion.

Biobränslemarknaden har ändrats rejält det senaste året i spåren av Ukrainakriget. Den ryska bränsleexporten har försvunnit samtidigt som många länder har konverterat fossila pannor till biobränsle. Därtill kommer de ökande klimatkraven som ökar priset på utsläppsrätter.

Läs hela pressmeddelandet på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.