• Transporter
  • Sverige

Körkortsregler kan ändras – ska påskynda omställning till elfordon

Regeringen har gett Transportstyrelsen i uppdrag att utforma en försöksverksamhet med syfte att höja viktgränsen för B-körkort från 3,5 ton till 4,25 ton – om man kör på el eller gas.”Det här är en viktig åtgärd för att bibehålla svenska företags konkurrenskraft”, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlsson (KD).

Transportstyrelsen har nu till 8 mars nästa år på sig att utforma en försöksverksamhet där både företag, myndigheter och andra organisationer ska kunna ansöka om undantag från körkortslagen för förare som haft B-körkort i minst två år.

Läs nyheten på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.