• Transporter
  • Sverige

Svensk elektrisk utombordare för båtar backas av spanska storbanken

Elektrifieringen av båtmarknaden gasar vidare med Zparqs fossilfria drivlinor och motorer. Nu tar bolaget in 2,5 miljoner euro i en kapitalrunda som leds av den spanska storbanken Santander och Almi invest Green Tech.

Målet är att erbjuda elmotorer och kompletta drivlinor för såväl fritidsbåtar som kommersiella fartyg. Här har man två produkter: dels komponentsystemet, en så kallad OEM-lösning, som riktar in sig till båttillverkare. Zparq utvecklar även en utombordare kallad Z10, som motsvarar 15 hk.

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.