• Avancerade material
  • Förnybar energi
  • Asien

Genombrott: Forskare utvecklade tvätt- och böjbara solceller för kläder

Organiska solceller är en ny teknik som lovar ekonomisk användning och enkel bortskaffning. De ger snabb energiåterbetalning på bara några månader, till skillnad från kiselsolceller som tar över ett år.

Organiska fotovoltaiska celler har potentialen att revolutionera bärbar elektronik. Dessa enheter kan fästas på kläder och övervaka medicintekniska apparater utan att behöva byta batterier. Utmaningen har dock varit att göra dessa filmer vattentäta utan att förlora flexibilitet, vilket tidigare krävt ytterligare skikt som minskat filmens smidighet.

Läs nyheten på dagensmiljoteknik.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.