• Förnybar energi
  • Transporter
  • Sverige

Chalmers: Dubbla sfäriska tankar ger de optimala förutsättningarna för vätgas

Skulle vätgasflyg kunna möta behoven för 97% av alla inomnordiska flygsträckor och 58% av all passagerarvolym år 2045? Ja, möjligheten finns. Christian Svensson, doktorand vid Chalmers Tekniska Högskola, har tillsammans med två andra forskare tittat på den optimala flygplansdesignen för att möta både morgondagens behov och infrastrukturens utmaningar.

Vätgasflyg kan vara en del av lösningen i framtidens gröna flygtrafik. En studie gjord av Christian Svensson, doktorand och Tomas Grönstedt, professor vid Chalmers Tekniska Högskola, samt Amir A.M Oliviera, professor vid Federal University of Santa Catarina, Brasilien, visar just detta.

Läs hela artikeln på dagensmiljoteknik.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.