• Byggnader och infrastruktur
  • Transporter
  • Europa

Brittisk satsning på mindre biltrafik återbetalade sig gånger hundra

Det lönar sig rejält att satsa på åtgärder som främjar gång- och cykeltrafik. Som de brittiska lågtrafikzonerna. Varje investerad krona kan nämligen ge mer än 100 kronor tillbaka i samhällsvinster, visar en ny studie från Westminster University.

Under sex års tid har forskare studerat över tusentals människor som bor i tre så kallade lågtrafikområden (LTN) i London och kan nu konstatera att åtgärderna fått människor i högre grad att välja ett aktivare ressätt framför bilen.

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.