• Förnybar energi
  • Sverige

150 av 229 vindkraftsprojekt stoppas

Under det senaste året har svenska kommuner stoppat en betydande andel av de planerade vindkraftverken på land. Totalt avvisades 150 av 229 föreslagna projekt, vilket motsvarar cirka 66 procent. Denna motvilja mot vindkraft är särskilt framträdande bland kommunpolitiker i södra Sverige, där avslagsfrekvensen för sådana projekt varit ännu högre.

En rapport från branschorganisationen Svensk Vindenergi pekar på att det blivit allt vanligare med negativa besked för vindkraftsprojekt i ett sent skede av processen, speciellt efter att ansökan om miljötillstånd lämnats in till länsstyrelsen. Organisationen efterlyser en snabbare och mer förutsägbar process där kommunernas beslut fattas tidigare​​​​.

Läs nyheten på aktuellt energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.