• Förnybar energi
  • Transporter
  • Europa

Kritiken: Världens vindkraft räcker inte för att göra vätgasen grön

Mer än hela världens installerade vind- och solkraft krävs för att göra redan existerande vätgas grön, enligt vätgasexperten Michael Liebreich. ”Bubblan är när folk tror att vätgasen kommer att göra allt, att den är lösningen på världens problem”, säger han till TN.

Vätgas (H2) är världens minsta molekyl och högexplosiv. Den är komplex att lagerhålla och transportera och den är dyr att tillverka, särskilt om den ska göras grön eftersom de olika stegen i processen förknippas med energiförluster. Detta innebär förstås en lång rad utmaningar, både tekniska och ekonomiska, och verkligheten tenderar att välja den billigaste, enklaste och säkraste vägen som får jobbet gjort.

Läs hela artikeln på tn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.