• Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Transporter
  • Sverige

Nu kan fler företag ställa om med stöd från Klimatklivet

Klimatklivet öppnar upp för nya ansökningar. Upp till fem miljarder kronor kan i år fördelas till den gröna omställningen. Det är en kraftig förstärkning jämfört med tidigare år. Laddinfrastruktur, vätgas och jordbruk är några av de områden där Naturvårdsverket ser särskilt goda möjligheter för investeringar som bidrar till klimatnytta.

I samband med att regeringen nu har förstärkt Klimatklivet är det upp till fem miljarder kronor som kan användas under 2024. Under året kommer Klimatklivet hålla tre ansökningsomgångar öppna för att kunna fördela medlen till projekt som på ett effektivt sätt bidrar till omställningen och klimatmålen.

Läs hela artikeln på naturvardsverket.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.