• Förnybar energi
  • Sverige

Rekord: 46 procent av gårdagens el från vindkraften

Igår (22 januari) satte vindkraften två nya elproduktionsrekord: för en enskild timme och för ett helt dygn. Vindkraften producerade 46 procent av all den el som producerades och 55 procent av den el som användes i Sverige. Elpriserna sjönk i hela landet tack vare den höga vindkraftsproduktionen.

Under gårdagen (22 januari) hade Sverige samma pris i hela landet. Även i södra Sverige, där priserna ofta är högst, kostade elen under dygnets billigaste timmar 30,87 öre per kilowattimme på den nordiska elbörsen Nord Pool.

Läs hela artikeln på svenskvindenergi.org Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.