• Avancerade material
  • Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Vatten och avlopp
  • Sverige

Raketökning i efterfrågan på hållbarhetskompetens

Efterfrågan på hållbarhetskompetens ökar i raketfart. Det visar Linkedins lista över de kompetenser där efterfrågan växer snabbast. Jämfört med förra året har hållbarhetsanalytiker klättrat förbi 18 andra yrkestitlar, och placerar sig nu på andra plats.

Klimatomställningen samt skärpta krav på hållbarhetsredovisning, CSRD, förklarar enligt Linkedin raketökningen. Rakningen, Job on the rise, baseras på Linkedins plattformsdata och visar vilka yrkestitlar där efterfrågan varit högst under de senaste fem åren i Sverige.

Läs nyheten på miljo-utveckling.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.