• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Sverige

Vindkraftspark till havs byggs vidare – utan statligt stöd

I danska vatten har Vattenfall redan den havsbaserade vindkraftparken Kriegers Flak söder om Trelleborg i drift. Men det är osäkert hur det blir med den svenska delen, har Vattenfall sagt. Dessa verk är 188 meter höga. De som planeras väster om Varberg ska bli upp till 340 meter höga.

Den första stora svenska havsbaserade vindkraftparken kan börja leverera el om fem år. Projektet Galene i Kattegatt drivs vidare även efter regeringens besked att staten inte ska finansiera kablarna till fastlandet.

Läs nyheten på dn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter inom ämnet förnybar energi

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.