• Elnät och energilagring
  • Transporter
  • Europa

EU hjälper NorthVolt med cirka 10 miljarder

Europeiska unionen har godkänt ett betydande ekonomiskt stöd till det svenska batteritillverkningsföretaget Northvolt, uppgående till 902 miljoner euro. Denna finansiering är avsedd för byggandet av en Northvolt-battericellsfabrik i norra Tyskland.

Beslutet av EU markerar den första användningen av en ny mekanism som är utformad för att tillåta regeringar att tillhandahålla mer omfattande finansiering till företag, en policyförändring som syftar till att öka konkurrenskraften och innovationen inom EU.

Läs nyheten på aktuellenergi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter inom ämnet förnybar energi

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.