• Transporter
  • Norden

Elbussar i vinterklimat: En utmaning i transportsektorn?

I Norge fortsätter diskussionen om batteridrivna elbussars effektivitet jämfört med traditionella dieselfordon. Trots att utmaningar med kollektivtrafiken under vintersäsongen inte är något nytt, har införandet av batteri-elektriska bussar lett till ökad uppmärksamhet och debatt om deras prestanda i kallare klimat.

Kommunikationschefen vid Ruter AS, Chatrine Myhren-Haugen, förklarar för Norska Busmagasinet att även om vissa elbussavgångar ställdes in på grund av vädret, är det inte en ovanlig situation under krävande vinterdagar. Av de över 1 100 dagliga avgångarna var det bara 40 som påverkades.

Läs nyheten på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter inom ämnet förnybar energi

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.