• Transporter
  • Sverige

Trådlös laddning kan bli framtiden

I takt med att allt fler bilar blir elektriska, växer också frågan om hur de ska laddas. Nu pågår projektet Wireless Charging, ett treårigt försök med trådlös laddning av personbilar i taxitrafik inom Gothenburg Green City Zone.

Foto: Volvo Cars

Det är smidigt och snabbt. Att öka bilens räckvidd med 10 mil tar ungefär en halvtimme. I det här försöket laddar man med 40 kW, vilket är ungefär lika mycket som dagens snabbladdningsstationer med likström eller fyra gånger snabbare än en typisk hemmaladdning med växelström.

Läs hela artikeln på businessregiongoteborg.se Länk till annan webbplats.

Flera nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.