• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Sverige

Svea Solar samlar kundernas effekt till virtuella kraftverk

Svea Solar slår samman sina installerade kundanläggningar och rullar nu ut virtuella kraftverk. Målet är att koppla upp 400 MW effekt i Sverige redan nästa år. Effekten ska kunna användas både för balansering och energioptimering och kan då ge extraintäkter till kunderna.

Svea Solar är Sveriges största solcellsföretag och har successivt vuxit även på den europeiska marknaden. Totalt har företaget installerat 50 000 anläggningar i Europa. Men redan för några år sedan var siktet inställt på att låta kundanläggningarna göra mer nytta i energisystemet i samlad form.

Läs artikeln på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.