• Förnybar energi
  • Sverige

Industrier kan göra en bra affär genom att ställa om till Biogas

Många industrier som idag använder eldningsolja, fossilgas eller gasol kan göra en bra affär genom att ställa om till biogas. Driftskostnaderna minskar, arbetsmiljön blir renare och fossilfrihet ger konkurrensfördelar. I Örebro, Mjölby och Solna finns tre industrier som gått över till biogas.

Biogas innehåller till stor del metan och kan därför ersätta fossilgas i olika industriprocesser. Nu lanseras en biogasguide för industriföretag som funderar på biogas som ett miljövänligt alternativ. Den har tagits fram av Region Örebro län i samverkan med BioDriv Öst och Örebro kommun.

Läs hela artikeln på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.