• Förnybar energi
  • Sverige

Utvecklar Sveriges första flytande solcellspark

Sunsurf Solar har utvecklat flytande solcellsmoduler som genererar 15–20 procent mer energi än traditionella solcellsparker. Tack vare två miljoner i riskkapital från privata investerare kan nu tekniken lanseras på marknaden.

Ju varmare solceller blir, desto mindre effekt genererar de. Genom att placera solceller på vatten skapas en avkylande verkan som ökar energieffekten även under årets varmaste dagar. Det gör också att dyrbart vatten kan sparas, då flytmodulen hindrar solens strålar från att nå vattenytan och avdunstningen minskar.

Läs hela nyheten på energi-miljo.se Länk till annan webbplats.

Flera nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.